صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر

صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر به عنوان نهاد تامین مالی تخصصی “دانشگاه صنعتی امیرکبیر” در سال ۱۳۹۹ مجوز فعالیت خود از کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری (ذیل ماده ۴۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور) دریافت و فعالیت خود را از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ آغاز کرد. این صندوق با سرمایه‌گذاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، هلدینگ تِک‌وست و گروه مالی دانایان با هدف توسعه و تجاری‌سازی فناوری‌های مختلف، به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌پردازد.
خدمات این صندوق ذیل عناوین سرمایه‌گذاری، اعطای تسهیلات و صدور ضمانت‌نامه طبقه‌بندی می‌شود. انواع ضمانت‌نامه صادره در قالب ضمانت‌نامه‌های شرکت در مناقصه و مزایده، پیش‌پرداخت، حسن انجام کار و همچنین حسن انجام تعهدات می‌شود. همچنین براساس آیین‌نامه تضمین برای معاملات دولتی، ضمانت‌نامه‌های صادره توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری معادل ضمانت‌نامه‌های بانکی بوده و برای تمامی دستگاه‌های اجرایی معتبر است و توسط اداره کل ذی‌حسابی وزارت امور اقتصادی و دارایی به کلیه ذی‌حسابان دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.
همچنین، انواع تسهیلات قابل ارائه توسط این صندوق عبارتست از: نمونه سازی، قبل از تولید صنعتی، تولید صنعتی، سرمایه در گردش و فروش اقساطی (لیزینگ و استصناع) که با نرخ‌ها و شرایط حمایتی به شرکت‌های دانش بنیان قابل ارائه است.
یکی دیگر از ابزارهایی که صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر در حوزه حمایت از کسب و کارهای نوپا از آن استفاده می‌کند، روش هم‌‌سرمایه‌گذاری (Co-Invest) صندوق نوآوری و شکوفایی است. در این مدل نهادهای مالی دارای مجوز مانند صندوق پژوهش و فناوری امبیرکبیر می‌توانند درخواست هم‌سرمایه‌گذاری به صندوق نوآوری ارائه نمایند. پس از تایید درخواست توسط صندوق و مشخص شدن سقف مشارکت عامل، متقاضیان می‌توانند طرح‌های خود را به عاملین هم‌سرمایه‌گذاری ارائه نمایند. سپس عامل در صورت تایید طرح و توافق با متقاضی می‌تواند از اعتبار سرمایه‌گذاری با تایید صندوق نوآوری در مشارکت دو جزئی و سه جزئی استفاده نماید.

سال تاسیس۱۳۹۹
وبسایتwww.amirkabirtf.ir
آدرسچهارراه ولی عصر، نبش کوچه شهید ابوالقاسم بالاور، ساختمان پروفسور حسابی، طبقه ششم.